Hefkwartier Rotterdam

Ingeklemd tussen de Kop van Zuid en Katendrecht en met fraai uitzicht op de Maas wordt momenteel een puur stukje Rotterdam omgetoverd. Het Hefkwartier, ooit een wijk waar opgerolde mouwen de standaard waren, verandert gestaag in één van de modernste wijken van Nederland.

Het Hefkwartier krijgt vorm op de locatie waar ooit de Oranjeboomfabrieken stonden. Het onderkomen van deze Rotterdamse bierbrouwer heeft plaats moeten maken voor nieuwbouw die gefaseerd vorm krijgt en waarbij ieder deelplan weer verschilt van het vorige. Links van de nieuwe wijk is er zicht op De Hef, één van mooiste monumenten van Rotterdam. Aan de andere kant valt het oog direct op het opvallend moderne hoofdkantoor van Unilever.

De nieuwbouwwijk in Rotterdam bestaat uit vier bouwblokken, die gezamenlijk goed zijn voor ongeveer 335 woningen. Hendriks ruwbouw gaat hier in opdracht van Dura Vermeer twee 7-laags woonblokken met 78 appartementen en stadswoningen realiseren. De woonoppervlakken hiervan variëren van zo’n 100 tot meer dan 130 m2.

Lees meer

Terug naar overzicht