“Samen aanpakken en dingen oplossen. Dat is Hendriks ruwbouw”Projectleider Mechelina Zondervan- van Hal

Er zijn van die collega’s die bijna alle facetten van het bedrijf wel kennen. Collega’s die jarenlange kennis combineren met een schat aan ervaring. Zo’n collega is Mechelina Zondervan-van Hal. Sinds kort is ze projectleider.

Mechelina is een vertrouwd gezicht binnen Hendriks. Ze begon ooit als tekenaar bij Hendriks stalen bekistingtechniek waar ze later door groeide naar de functie van technisch commercieel adviseur. In 2014 heeft Mechelina de overstap gemaakt naar calculator/werkvoorbereider bij Hendriks ruwbouw, hier heeft zij menige projecten mogen calculeren en begeleiden. Doordat de functie van projectleider bij Hendriks ruwbouw vrij kwam, wilde zij deze overstap wel maken. Het project dat momenteel al haar aandacht vraagt, is Crossroads te Groningen.

Helicopter view

Als we Mechelina vragen wat haar nieuwe baan zo leuk maakt, antwoordt ze: “Een projectleider zorgt ervoor dat alle omstandigheden zó zijn geregeld dat iedereen zijn werk optimaal kan doen. Op kantoor én op de bouwplaats. Dat betekent dat je met heel veel verschillende aspecten tegelijk bezig bent: contact met klanten, begeleiding van werkvoorbereiders en uitvoerders, de planning, het managen van de financiële projectadministratie. Als projectleider moet je in zekere zin een helicopter view hebben – je moet op wat grotere afstand de grote lijnen in de gaten kunnen houden. Dat spreekt me ontzettend aan.”

Projectleider Crossroads

Mechelina is momenteel projectleider van Crossroads in Groningen waar 270 appartementen en 19 gezinswoningen nieuw worden gebouwd. Het hele project is onderverdeeld in de blokken A t/m E waarbij in Blok C 109 appartementen worden gerealiseerd over 20 lagen. Hendriks ruwbouw voert dit blok vanaf de begane grond uit als tunnelproject.

“Als projectleider ben ik iedere week in Groningen om daar te overleggen met onze uitvoerder, de klant en andere externe partijen. Die veelheid aan contacten maakt het werk bijzonder leuk en afwisselend. Ik vind het bovendien altijd een mooie uitdaging om er steeds voor te zorgen dat we als projectteam recht op ons doel afgaan en onderweg toch iedereen zoveel mogelijk tegemoet willen komen.”

Snel schakelen

“Ik denk dat die aanpak ook kenmerkend is voor Hendriks ruwbouw. Samen aanpakken en dingen oplossen. Een mooie en tegelijk zakelijke benadering”, aldus Mechelina. “Door de omvang van ons bedrijf ligt er altijd een mooie klus voor je klaar. Als je je mouwen op wilt stropen is er volop afwisselend en veelzijdig werk te doen. Er wordt bij ons door iedereen hard gewerkt en dat bevalt mij uitstekend. Hard werken en snel schakelen, geeft niet alleen mij maar ook veel van mijn collega’s een goed gevoel. En daarbij weet je van elkaar dat de ander altijd klaar staat en er ook weer tijd en gelegenheid is voor ontspanning. Een mooie combinatie!”

Terug naar overzicht